Wil jij aan de slag met Fusion Mineral Paint?Hoe gebruik ik Fusion verf?

 

Hoe werkt Fusion Paint? Hoe kan ik het beste beginnen? Welke producten kan ik het beste gebruiken?  Kan Fusion ook buiten gebruikt worden? 

Al deze vragen komen vaak voorbij en willen we graag beantwoorden.

Op deze pagina ga je alle informatie vinden die je nodig hebt om te starten met deze ontzettend fijne verf.

 

Wil je meer weten over de verf zelf en/of de inhoud? Ga dan naar de pagina van Fusion Mineral Paint

Hoe werkt Fusion Paint?

 

Haal eerst al je beslag ( greepjes, knoppen, schuifjes) van je kast af voordat je gaat beginnen.

Stap 1 schoonmaken & ontvetten

Oké wat er ook gebeurd, wat iemand ook beweerd, altijd ontvetten!!!! 

Er zijn inderdaad merken die beweren dat je het er zo op kunt zetten. Natuurlijk in principe kan dat ook alleen is het goed voor de hechting? Nee absoluut niet! Wil je langer plezier hebben van je meubel en misschien na een aantal jaar een nieuwe kleur proberen zorg dan dat je ontvet.

De waslagen die oma vroeger netjes elk jaar er op smeerde moeten er gewoon af.

Is dit het leukste werk? Nee soms niet maar soms ook weer wel, Want soms komt er onder de waslaag prachtig origineel hout tevoorschijn.

 

Hoe herken je een waslaag? Ga met je nagel over het meubel en als er rommel achter je nagel zit betekend het dat er was op zit. Je kunt dan beginnen met ontvetten. Zit er niks onder je nagel dan kun je alsnog aan de slag met ontvetter maar dan hoef je het alleen maar even schoon te maken.

 

De was verwijderen doen wij zelf altijd met Dasty omdat wij dat een goed product vinden om mee te werken. Je kunt het met een sponsje doen maar wij werken meestal met een staalwol spons ( wel voorzichtig zijn met zacht hout)

Nadat de was verwijderd is goed met een natte doek met schoon water afnemen zodat de Dasty geen laagje achterlaat.

Er zit een verschil tussen ontvetten om schoon te maken of om een waslaag te verwijderen. Als er geen waslaag aanwezig is dan kun je het meubel gewoon ontvetten met een sponsje of doekje. Zit er wel een waslaag op je meubel dan moet je wat harder boenen met bijvoorbeeld een staalspons. De was moet echt helemaal verwijderd zijn om de verf goed te laten hechten,

 

Stap 2 Schuren

Als het meubel goed gedroogd is kan het schuren beginnen. Zorg dat ieder stukje, hoekje e.d geschuurd is zodat de verf goed kan hechten.

Zit er een oude verflaag op je meubel moet je goed kijken hoe dat er nog op zit. is het nog helemaal intact kun je gewoon gaan schuren met 180-200 korrel.

Is de verf gebladerd of zijn er chipjes af dan is het het beste om het er af te halen. soms kan dan met korrel 80 en soms kun je beter de verfbrander pakken. 

Na korrel 80 altijd na schuren met een fijnere korrel.

Korrel 180-200 is voldoende. 

 

Vergeet niet dat ook het schuren een belangrijke stap is in het hechtingsproces van je verf.

 

 

Stap 3 Verven - Schilderen

Dan begint het allerleukste werk. Je kunt gaan schilderen!

Kies een kleurtje en een goede kwast (Cling On Kwasten)

De pot van Fusion verf een aantal keer kantelen, NIET SCHUDDEN. De kwast gaat tot de helft in de verf en dan langs 4 kanten afstrijken. Dan zit er genoeg verf in je kwast om te beginnen. Pak je teveel verf dan krijg je kwast strepen en dat willen we natuurlijk zo min mogelijk. Verf in banen en strijk daarna met de kwast na. Doe dit direct zonder dat de verf al aan het drogen is anders krijg je juist kwast strepen. Ga zo verder met heel je meubel. Na 2-4 uur is je meubel overschilderbaar voor de volgende laag.

Meestal is 2 lagen voldoende

Zelf gebruiken wij altijd nog een Fusion Mineral Paint - Schuur pad of een versleten schuurpapiertje voor tussen de 2 verflagen in.  Dat geeft een nog betere mooie gladde afwerking.

 

Stap 4 afwerking

Zoals jullie wellicht al gelezen hebben is Fusion 100%  Acrylaat verf met een ingebouwde beschermlaag. Dus in principe is je meubel nu klaar.

De beschermlaag is gegarandeerd na  21 dagen, dan is Fusion verf volledig uitgehard.

Hou jij van de door geschuurde  & geleefde look?  Dan raden we aan om al door te schuren als de verf net droog is.

Houd je verf over na het schilderen van je meubel?

Dan kun je het beste even een boterhamzakje over de pot trekken en dan de deksel erop draaien. Dat zorgt ervoor dat de pot makkelijker open gaat als je het op een later moment weer wilt gebruiken.

 

Uitzonderingen

> Voor meubels die veelvuldig gebruikt worden zoals bijvoorbeeld tafelbladen, bureaus of keukenkastjes raden we aan om er een Fusion Mineral Paint - Tough Coat - Vernis  op te zetten.

> Fusion verf kan zeker buiten worden gebruikt er worden zelfs kozijnen mee geschilderd.

> Heb je een meubel of item met een anders soort ondergrond zoals bijvoorbeeld de welbekende Ikea meubels, metaal, plastic of glas? Dan moet je eerst een laag Fusion Mineral Paint - Ultra Grip aanbrengen voor een goede hechting.

 

Alles op een rijtje

> ontvetten ( Dasty)

> schuren ( 180-200 korrel)

> schilderen (  niet teveel verf gebruiken)

> 21 dagen uitharden

 

Heel veel succes en plezier met schilderen

Voor vragen en/of hulp stuur ons gerust een berichtje via de bekende kanalen.

groetjes Elly & Layla